Fındık, anemon, frezya |
Fransızca'da noisetier tortueux deniyor. namı diğer Corylus Avellana Contorta :)
Kışın henüz yaprakları yokken dalların bütün güzelliğini görmek mümkün. Suda uzun süre kaldığında, bir iki hafta örneğin, yaprak açmaya başlıyor, bunu seyretmek çok keyifli.
Bu dalları ilk kez kullandığım zamandan beri çok seviyorum ve daha sonra tekrar kullanmak üzere kurutup saklıyorum.
Serbest tarzda (Free style) yapılan bu aranjmanda solda kenzan üzerinde sabitlenmiş ana dal dışındaki diğer fındık dalları sabit değil, kabın çeşitli köşelerine ve ana dala dayanarak duruyor. Üstteki ince dal demeti ise ana dala ters olarak asılmış. Resimde çok net görünmeyen mor frezyalar ve beyaz anemonlar açtığında, düzenleme daha dolu bir görünüme kavuşacak.
No comments:
Post a Comment