Sayfalar

Friday, 2 January 2015

Zencefilin Çiçeği Böyle Oluyormuş!


Tanıştırayım, bu görkemli, güzel, koyu pembe çiçekler zencefil: hani şu köklerini taze ya da kurutulmuş baharat olarak kullandığımız, uzak doğu mutfağının vazgeçilmez lezzet vericisi. 

Bu çiçekler de çok sayıda farklı türü barındıran zencefil ailesinin bir üyesi. Bu tür daha çok kesme çiçek olarak yetiştiriliyormuş. Vazoda giderek büyüyüp açılarak üç haftadan fazla yaşadı benimle. Uzun ve çok sert kalın dalları var. Kenzana sabitlemek kolay olmuyor.

Bu düzenleme için, zencefilin görkemli çiçeklerinin yanında aslanlar gibi durup ezilmeyecek, en az onlar kadar etkileyici bir başka bitki gerekiyordu, gördüğünüz dev ortanca bence harika oldu.

Vazo da benim ikebana düşleyerek yaptığım ilk seramik kaplardan. 

No comments:

Post a Comment