Thursday 31 January 2013

Kıvrım Kıvrım Fındık

Önden görünüm
Sogetsu Okulu Variation No:1 Upright Style (Dik Tarzda 1. Çeşitleme) usulünde yaptığım bu ikebana düzenlemesinin ana dalları shin ve soe için Fransızca'da noisetier tortueux denen kıvrık fındık dallarını kullandım. 

Namı diğer Corylus Avellana Contorta.

Kışın henüz yaprakları yokken dalların bütün güzelliğini görmek mümkün. Fındık dallarını taze laleler tamamlıyor. Bu kış Cenevre çiçekçilerinde en kolay bulunanlar laleler. 

Aşağıdaki resimlerde, aranjmanın yandan ve üstten görünümlerini görebilirsiniz.




Yandan görünüm


İkebana eğitimine başlarken, kişinin temel estetik değerleri kavraması için öğretilen temel pozisyonlarda dalların yerleştirme açılarına ve boyutlarına dikkat edilir. 

Üçüncü ana dal olan hikae genellikle çiçekle gerçekleştirilir. Bu düzenlemede Shin 15, Soe 45 ve hikae 75 derecelik açılarla kenzan üzerine takıldı. 

Düzenlemeyi tamamlayan diğer yan dal ve çiçeklerin, ana dalları maskelemeden, gölgede bırakmadan vurgulaması önceliklidir.


Üstten görünüm



Üstten görünümde lalelerin neredeyse bir çizgi oluşturacak şekilde dizilişine dikkat edin. İkebana'da hep vurdulandığı gibi, ana hatlar ve bunların arasındaki boşluğun dengesi çok önemlidir. Çiçekler dağınık ve rastgele takılmaz. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...